Graafjanstocht
Graafjanstocht

Op zondag 17 september wordt in Westdorpe voor de twaalfde keer een 'Graafjanstocht’ georganiseerd ten voordele van een school in India, namelijk in het dorpje Simalia. Het gaat om een project van Fracarita Belgium, NGO voor ontwikkelingssamenwerking van de Broeders van Liefde. Mieke Smet, één van de organisatoren bezocht dit project in 2011.  

 

Sindsdien wordt jaarlijks een graafjanstocht ten voordele van dit project georganiseerd. In de Kirke zal een diavoorstelling van de school te zien zijn.

Deelnemers kunnen kiezen tussen 4 afstanden : 6, 12, 20 of 30 km.  Sinds vorig jaar is de 30 km een nieuwe afstand.  Een mooie voorbereiding voor wie de kustmarathon zal wandelen .

 

Na de wandeling krijgt elke wandelaar een gratis kop soep, gemaakt met tomaten uit de kassen van tomatenteler 'Van Adrichem’.   De langere afstanden van de wandeltocht lopen langs deze kassen.  Het bereiden van de soep wordt gesponsord door de Baeckermat.

 

Starten kan tussen 8.00 en 15.00 uur vanuit restaurant de Baeckermat, Bernhardstraat 80. Volwassenen betalen € 5 inschrijfgeld, kinderen kunnen gratis meewandelen.

 

Info: Mieke Verhaegen-Smet : +32 (0)4 75600129 - verhaegen@zeelandnet.nl